Samenwerking

In mijn praktijk werk ik samen met 2 collega mental coaches die elk vanuit hun eigen expertise, kennis en ervaring een brede waaier aan psychische en emotionele problemen begeleiden. Elke aanvraag die in mijn praktijk binnenkomt wordt door mezelf grondig bekeken. Afhankelijk van je hulpvraag zal de meest geschikte therapeut worden gekozen en aan je voorgesteld. Jij beslist volledig zelf of je wenst in te gaan op het voorgestelde aanbod. Na goedkeuring van jou zullen jouw contactgegevens worden doorgegeven aan de gekozen therapeut, die vervolgens contact met je opneemt om een intakegesprek in te plannen. De verdere communicatie gebeurt tussen jou en behandelende therapeut. Let wel op: bij mijn collega mental coaches kan u helaas niet genieten van enige financiële tussenkomst vanuit uw mutualiteit.

Kristof Vanmol

Hallo! Ik ben Kristof, geboren in 1986. Ik hou erg van dieren, natuur en muziek. Ik ben heel gepassioneerd om verbinding met mensen te maken, en ben zeer geïnteresseerd in de psyche van de mens.

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in het ondersteunen, begeleiden en coachen van mensen. Vanuit mijn rol als psychiatrisch verpleegkundige, professional coach en psychosociaal medewerker in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg.

Ik geloof heel erg in de groeimogelijkheden van de mens. Bovendien ben ik er van overtuigd dat ieder mens in zijn leven geconfronteerd kan worden met psychische moeilijkheden. Je hoeft er niet alleen mee te blijven zitten, we zoeken samen naar de juiste manier voor jou om hiermee om te gaan.

Tijdens de sessies bied ik je een rustige plek waar je volledig jezelf kan zijn, waar tijd gemaakt wordt voor jou en je verhaal. We duiken de diepte in, op zoek naar verbanden en verklaringen, gekoppeld aan acties tot verandering. Ik maak de sessies graag visueel en interactief.

Mijn interessegebied is zeer breed, dus allerhande vragen kunnen bij mij terecht. Extra interesse heb ik in thema’s rond zelfbeeld, zelfzorg, burn-out, stress, vinden van rust en omgaan met emoties. 

Contactgegevens:

T: 0496 35 79 35

Email: kristof@lago-coaching.com

https://www.lago-coaching.com/

Anya Vilain

Heb je het gevoel vastgelopen te zijn? Ben je aan het vechten tegen de negatieve gedachten in jouw hoofd? Betrap je jezelf vaak dat je veel piekert en dit veel energie van jou vreet?

Dit gevoel en deze gedachten herken ik maar al te goed. Wat ooit als een burn-out is begonnen, is bij mij overgegaan in een depressie. Ik had het te ver laten komen, maar had het niet door. Ik zat plots compleet aan de grond, ik zag het allemaal niet meer zitten, het hoefde allemaal niet meer voor mij…

In mijn eigen begeleiding heb ik het effect van ACT – gedragstherapie mogen ervaren. Ik leerde technieken om mijn negatieve gedachten en gevoelens te herkennen.
Ik leerde mijn innerlijke criticus kennen “Je kan het niet, je bent niet ok, ze gaan je toch niet willen, je bent niet goed genoeg, je bent een slechte moeder/partner…” .
Ik leerde mijn gedrag herkennen dat ik ging stellen wanneer ik naar mijn innerlijke criticus luisterde om zo innerlijke pijn te vermijden (perfectionisme, goedkeuring zoeken bij anderen, etc.).
Doordat ik dit alles sneller ging herkennen, werd ik mij hier ook bewuster van. Ik kon nu bewustere keuzes maken richting het gedrag dat mij gelukkiger zou maken en in één weg ook meer rust geeft.

Door heel mijn eigen proces ben ik mij dan gaan verdiepen in ACT, opleidingen hierin gaan volgen alsook rond energetisch werk zoals reiki en mindfulness.
Want ik geloof dat iedereen dit kan bereiken: “een leven leven naar haar/zijn hartsverlangen”.

Met al mijn kennis en ervaring wil ik ook graag jou helpen naar het krijgen van meer rust, rust in je hoofd, weten hoe om te gaan met moeilijke gedachten en ervaringen, hulpmiddelen geven om hiermee om te gaan in plaats van er tegen te vechten, terug weten wie JIJ bent en weten wat JIJ wil. Jij hebt immers het recht om het leven te leiden dat jij graag wil.

Samen gaan wij kijken naar jouw moeilijke gedachten en ervaringen in jouw leven die jou nu op dit moment tegenwerken. Hierna gaan wij kijken wat jouw valkuilen zijn, welke sterktes jij hebt en wat je nodig hebt om tot rust te komen. Om dan uiteindelijk beide langs elkaar te leggen en van daaruit samen te werken naar hoe we terug het leven kunnen leiden dat je graag wilt.

We gaan actief aan de slag, het blijft dus niet bij enkel babbelgesprekken. Neen, om vooruit te komen, dienen we ook effectief actie te ondernemen. We doen samen oefeningen, je krijgt opdrachten mee om aan te werken en zo zetten we samen stappen vooruit.

Wil jij liever jouw eigen veilige gevoel van thuis behouden, is er ook een mogelijkheid om de sessie online via Zoom te doen.

Ik richt mij tot (jong)volwassenen en ouderen met uiteenlopende klachten.

Mogelijke klachten waarmee ik jou graag verder help zijn:

– emotionele problemen (angst, assertiviteitsprobleem, gevoel van minderwaardigheid, negatief zelfbeeld, …)

– stress-gerelateerde problemen (burn out, bore out, lichte tot matige depressie, …)

– rouw en verlies

– relatieproblemen

Contactgegevens: 

T: 0489 31 60 94

Email: Anyavilain83@gmail.com

https://mentalcoachanya.be/contact