Mijn manier van werken

“Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen.” (Kierkegaard)           

Ik werk vanuit een integratief psychotherapeutisch kader, dat wil zeggen dat ik methodieken en technieken gebruik uit de verschillende bekende psychotherapeutische stromingen. In functie van de klachten waarmee je als cliënt komt, kies ik de gepaste methodiek.

De methodiek van voice dialogue en EMDR hebben een zodanig goed en snel resultaat bij allerhande psychische klachten, wat ik dan ook zeer frequent inzet in mijn werk. M.b.v voice dialogue leer je je innerlijke stemmen kennen die je gedachten en gedrag beïnvloeden. Bewustwording hiervan zorgt opnieuw voor emotionele balans. Met EMDR wordt de verwerking van traumatische of ingrijpende herinneringen versneld waardoor de emotionele lading, gekoppeld aan die herinnering, vermindert.

Psychotherapie beperkt zich niet tot enkel en alleen de therapieruimte. Met de inzichten die je tijdens de therapie opdoet ga je thuis verder mee aan de slag. Je gaat er als het ware direct/indirect nog mee bezig zijn.

Tenslotte werk ik in mijn praktijk samen met 2 collega mental coaches, die elk vanuit hun eigen expertise, kennis en ervaring een brede waaier aan psychische en emotionele problemen begeleiden. Voor meer informatie, zie pagina ‘Samenwerking’.